Fler nyheter om alumner

Stipendium till musiketnologi-alumn för arbete med visarkiv

2014-11-18
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur har tilldelat visarkivarie Marcus Brännström, Västervik, ett stipendium ur Marie-Louise och Gösta Virdings fond. Marcus Brännström har läst musiketnologi vid Umeå universitet.

Ett intensivt dygn av spelbaserat lärande

2014-10-30
Initiativet Eduplay Challenge kulminerade 27–28 oktober med ett dygnslångt ”hackathon” i Humlab-X på Umeå universitets Konstnärliga campus. Sex lag med en blandning av lärare och kreatörer djupdök ner i uppgiften att utveckla innovativa och lärorika spel som kan användas i undervisning.

1200 lärare till Umeå universitet på höstlovet

2014-10-22
Då skolans elever har höstlov har lärarna möjlighet till kompetensutveckling. Under vecka 44 välkomnar Umeå universitet 1200 lärare för att ge dem möjlighet att ta del av ny forskning och nätverka med kollegor.

Sveriges nya statsminister är alumn från Umeå universitet

2014-10-06
Sverige har fått en ny regering. Den leds av statsminister Stefan Löfven, som studerade på sociala linjen vid Umeå universitet 1978–1979.

Umeå lockar med het it-marknad

2014-09-17
It-jobben finns i norr. Det var budskapet på Berns i Stockholm dit ett tjugotal företag från Umeå och Örnsköldsvik kommit för att berätta om den snabba tillväxten i regionen. Ett sextiotal nyfikna ville gärna höra mer.

Delta i ny forskningsstudie om tolerans

2014-04-02
Är vi i allmänhet toleranta mot andra människors åsikter och beteenden? Och varierar toleransnivån beroende på personlighet, ålder eller politisk åsikt? En forskargrupp vid Umeå universitet vill ta reda på mer om hur social tolerans hänger ihop med synen på politik och samhälle. För att utveckla en ...

Internationella studenter rankar Umeå universitet som bäst i Europa

2014-03-28
Umeå universitet rankas som nummer ett i Europa och på niondeplats i världen i enkätundersökningen International Student Barometer. Enkäten är besvarad av internationella studenter från 170 lärosäten runt om i världen.

I Sydkorea spirar den senaste alumnföreningen

2014-03-27
Den första träffen någonsin för Umeå universitets sydkoreanska alumner ägde rum i Seoul 17 mars. Arrangemanget bjöd på återseenden såväl som nya kontakter, och blev startskottet för den senaste av Umeå universitets internationella alumnföreningar.

Alumn från Umeå universitet är näringslivets mäktigaste kvinna

2014-03-06
När tidningen Veckans Affärer rankar de 101 mäktigaste kvinnorna i svenskt näringsliv 2014 så toppas listan av Helena Helmersson – hållbarhetschef på H&M, tillika alumn från Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Två OS-medaljer till alumnen Daniel Richardsson

2014-02-14
Efter en spännande sekundstrid knep Daniel Richardsson tredjeplatsen i längdskidåkningens 15 kilometerslopp i Sotji. Två dagar senare stod han överst på pallen efter skidstafetten. Den framgångsrike skidåkaren har tidigare studerat vid Umeå universitet.

Matematikbiennalen samlade tusentals lärare

2014-02-11
För andra gången stod Umeå universitet värd för Matematikbiennalen – en nationell konferens för matematiklärares kunskapsutveckling. Tusentals lärare samlades på campus i två dagar och även utbildningsminister Jan Björklund hann med ett besök.

Tänk – ett magasin som vågar

2014-02-04
Nu finns ett nytt nummer av Umeå universitets magasin Tänk. Med anledning av Umeås nyss invigda kulturhuvudstadsår bjuder magasinet på en särskild djupdykning i kulturella och humanistiska frågeställningar.

Sidansvarig: Jessica Bergström
2008-10-16