Till umu.se

Fler nyheter om alumner

Delta i ny forskningsstudie om tolerans

2014-04-02
Är vi i allmänhet toleranta mot andra människors åsikter och beteenden? Och varierar toleransnivån beroende på personlighet, ålder eller politisk åsikt? En forskargrupp vid Umeå universitet vill ta reda på mer om hur social tolerans hänger ihop med synen på politik och samhälle. För att utveckla en ...

Internationella studenter rankar Umeå universitet som bäst i Europa

2014-03-28
Umeå universitet rankas som nummer ett i Europa och på niondeplats i världen i enkätundersökningen International Student Barometer. Enkäten är besvarad av internationella studenter från 170 lärosäten runt om i världen.

I Sydkorea spirar den senaste alumnföreningen

2014-03-27
Den första träffen någonsin för Umeå universitets sydkoreanska alumner ägde rum i Seoul 17 mars. Arrangemanget bjöd på återseenden såväl som nya kontakter, och blev startskottet för den senaste av Umeå universitets internationella alumnföreningar.

Alumn från Umeå universitet är näringslivets mäktigaste kvinna

2014-03-06
När tidningen Veckans Affärer rankar de 101 mäktigaste kvinnorna i svenskt näringsliv 2014 så toppas listan av Helena Helmersson – hållbarhetschef på H&M, tillika alumn från Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Två OS-medaljer till alumnen Daniel Richardsson

2014-02-14
Efter en spännande sekundstrid knep Daniel Richardsson tredjeplatsen i längdskidåkningens 15 kilometerslopp i Sotji. Två dagar senare stod han överst på pallen efter skidstafetten. Den framgångsrike skidåkaren har tidigare studerat vid Umeå universitet.

Matematikbiennalen samlade tusentals lärare

2014-02-11
För andra gången stod Umeå universitet värd för Matematikbiennalen – en nationell konferens för matematiklärares kunskapsutveckling. Tusentals lärare samlades på campus i två dagar och även utbildningsminister Jan Björklund hann med ett besök.

Tänk – ett magasin som vågar

2014-02-04
Nu finns ett nytt nummer av Umeå universitets magasin Tänk. Med anledning av Umeås nyss invigda kulturhuvudstadsår bjuder magasinet på en särskild djupdykning i kulturella och humanistiska frågeställningar.

Stark tillväxt för it i Umeå

2013-10-04
"Umeå är världsbäst i Sverige!", utbrister författarna till en färsk utredning. Närmare 800 nya it-jobb och nya 80 företag har skapats i Umeå under de senaste åren. Tillväxten är enorm, menar utredarna.

VK: Dohi vill bli större än Volvo

2013-05-20
Emanuel Dohi har läst teknisk datavetenskap på Umeå universitet och tycker det är världens bästa utbildning. Han har stora planer för sitt företag Dohi Sweden. Innan året är slut ska antalet anställda ha fördubblats, från 40 till 80. Målet om fem år är att ha vuxit till 3 000 anställda. Företagets p...

VK: Årets alumn hyllar sin utbildning

2013-05-15
"Teknisk datavetenskap på Umeå universitet är världens bästa utbildning", säger Årets alumn (2012) Emanuel Dohi. I Västerbottenskuriren berättar han att hans företag Dohi Sweden har som mål att om fem år ha vuxit till 3 000 anställda. Varje person som jobbar på företaget idag har handplockats. Många...

Tandteknikern: Emma Bjuhr konkurrerar med giganterna i New York

2013-05-03
Emma Bjuhr utbildade sig till tandtekniker vid Umeå universitet och gick sedan en masterutbildning vid UCLA i Los Angeles. Nu har hon startat laboratoriet Smiles of NY på 5:e avenyn i New York.

FOI: Skapar skydd mot kemiska stridsmedel

2013-04-26
I sin vardag som forskare på FOI hanterar Rikard Norlin världens farligaste kemiska ämnen. Målet är att skapa ett så starkt skydd som det är möjligt mot kemiska stridsmedel, både för soldater i strid och för civila i allmänna utrymmen. Rikard Norlin är uppväxt i Tavelsjö utanför Umeå. Han utbildade ...

Folkbladet: Umespexarna firade 25 år

2013-04-24
Förra veckan firade Umespexarna 25 år med flera föreställningar på Sagateatern i Umeå. Umespexarna är en av två studentspexföreningar vid Umeå universitet. I årets spex, ”Kung Arthur”, har runt 100 studenter varit engagerade. Efter lördagsföreställningen bjöd föreningen på jubileumsfest där både nuv...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Jessica Bergström
2008-10-16

Utskriftsversion

Kalendarium

Till kalendariet