Fler nyheter om alumner

Alumninät stängt för systemunderhåll

2014-12-10
Umeå universitets digitala alumnnätverk, Alumninät, är stängt för åtkomst onsdag 10 december. I morgon torsdag 11 december kommer sidan åter att vara i drift, men i en grundligt genomarbetat och uppdaterad version.

Energiministern och alumnen Ibrahim Baylan på besök

2014-11-27
Ibrahim Baylan, Sveriges nya energiminister, besökte sitt gamla hemuniversitet Umeå universitet den 25 november. Han fick då tillfälle att träffa forskare från Bio4Energy och Centrum för miljö- och naturresursekonomi.

Energiministern och alumnen Ibrahim Baylan på besök

2014-11-24
Ibrahim Baylan, Sveriges nya energiminister, besöker sitt gamla hemuniversitet Umeå universitet den 25 november. Han kommer då att träffa forskare från Bio4Energy och Centrum för miljö- och naturresursekonomi.

Stipendium till musiketnologi-alumn för arbete med visarkiv

2014-11-18
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur har tilldelat visarkivarie Marcus Brännström, Västervik, ett stipendium ur Marie-Louise och Gösta Virdings fond. Marcus Brännström har läst musiketnologi vid Umeå universitet.

Ett intensivt dygn av spelbaserat lärande

2014-10-30
Initiativet Eduplay Challenge kulminerade 27–28 oktober med ett dygnslångt ”hackathon” i Humlab-X på Umeå universitets Konstnärliga campus. Sex lag med en blandning av lärare och kreatörer djupdök ner i uppgiften att utveckla innovativa och lärorika spel som kan användas i undervisning.

1200 lärare till Umeå universitet på höstlovet

2014-10-22
Då skolans elever har höstlov har lärarna möjlighet till kompetensutveckling. Under vecka 44 välkomnar Umeå universitet 1200 lärare för att ge dem möjlighet att ta del av ny forskning och nätverka med kollegor.

Sveriges nya statsminister är alumn från Umeå universitet

2014-10-06
Sverige har fått en ny regering. Den leds av statsminister Stefan Löfven, som studerade på sociala linjen vid Umeå universitet 1978–1979.

Umeå lockar med het it-marknad

2014-09-17
It-jobben finns i norr. Det var budskapet på Berns i Stockholm dit ett tjugotal företag från Umeå och Örnsköldsvik kommit för att berätta om den snabba tillväxten i regionen. Ett sextiotal nyfikna ville gärna höra mer.

Delta i ny forskningsstudie om tolerans

2014-04-02
Är vi i allmänhet toleranta mot andra människors åsikter och beteenden? Och varierar toleransnivån beroende på personlighet, ålder eller politisk åsikt? En forskargrupp vid Umeå universitet vill ta reda på mer om hur social tolerans hänger ihop med synen på politik och samhälle. För att utveckla en ...

Sidansvarig: Jessica Bergström