Till umu.se

Årets alumn

Alumner från Umeå universitet gör många värdefulla insatser runt om i samhället, både i Sverige och utomlands. Vi vill uppmärksamma våra före detta studenter lite extra genom utmärkelsen Årets alumn. 2012 var första gången som Umeå universitet utsåg Årets alumner, de är Emanuel Dohi och Hanna Wekell.

Årets alumner 2012 är båda två unga entreprenörer med stort engagemang och hjärta. De är goda förebilder för dagens studenter vid Umeå universitet. Hanna och Emanuel fick ta emot utmärkelsen av rektor vid en tillställning på Umeå universitet den 13 december dit studenter, alumner och personal bjöds in. Se bilder och läs mer här.

Årets alumner 2012Hanna Wekell är 27 år, är uppvuxen och bor i Göteborg och har studerat medie- och kommunikationsvetarprogrammet vid Umeå universitet. Hanna är en av grundarna till den ideella organisationen Ung cancer och numera kommunikationschef på densamma.

Hanna är en driven entreprenör som med starkt engagemang och stort hjärta gjort skillnad för cancerdrabbade unga och deras närstående. Hon har framgångsrikt använt sin utbildning för att på ett enkelt och ärligt sätt kommunicera ett viktigt budskap som ingen, vare sig ungdomar eller beslutsfattare, kan värja sig för.Emanuel Dohi är 32 år och kommer ursprungligen från Transsylvanien i norra Rumänien. Han har studerat teknisk datavetenskap vid Umeå universitet och är idag vd för Dohi Sweden, ett företag som erbjuder innovativa produkter, kampanjer och strategier för digitala satsningar.

Emanuel är en entusiasmerande ambassadör för studenter som brinner för att skapa kreativa miljöer och bygga nätverk mellan universitet och näringsliv. Genom mod och handling visar han att det går att skapa den atmosfär man vill verka i och att ta världen till Umeå.


Sidansvarig: Jonas Lidström
2013-05-28

Utskriftsversion

Inspirationskväll med Årets alumner

Årets alumner vid prisceremoni 2012 Rektor och Årets alumner 2012 Inspirationssamtal med årets alumner 2012 Inspirationssamtal med årets alumner 2012 Årets alumner 2012 Hanna Wekell och Emanuel Dohi