Vad är en alumn?

En alumn är en före detta student vid ett visst lärosäte. Umeå universitet betraktar dig som alumn om du har studerat och tagit akademiska poäng här oavsett om du tagit ut en examen eller inte. Däremot har vissa av våra utbildningar valt att rikta in sitt alumnarbete mot personer med slutförd examen.

Till Umeå universitets alumner räknas alla som tidigare varit studenter här. I dag rör det sig om nästan 300 000 människor spridda över hela jordklotet.

Vi vet att våra alumner bär på enormt mycket värdefull kunskap – därför eftersträvar Umeå universitet en levande och varaktig relation med dig som studerat här.

Som alumn är du en förebild för både dagens och morgondagens studenter på din utbildning. Men det som gör dig viktig för Umeå universitet är inte främst dina framgångar – utan dina kunskaper, dina perspektiv och din vilja att samarbeta och utvecklas.

Nyheter om alumner


Intervju

Språkkonsulter med lysande framtid

Hanna Selinder och Lisa Rönnblom träffades på Språkkonsultprogrammet, i dag driver de Bättre text som utsågs till årets unga företag i Umeå 2013. 

"Många vet inte att yrket finns"